неделя, март 15, 2009

Моят чичо Осуалд - Роалд Дал

Не знаех ни какъв е Роалд Дал, ни какви ги пише. Обаче когато прочетох книжката, ми останаха две подозрения. По темата за чифтосването на мъжете и жените и обръщането и на спортна дисциплина толкова настървено би могъл да пише само старец англичанин. Много съм горд да споделя, че уцелих и двете мишени.

Историята се върти около чудодейните афродизиачни свойства на прах от изсушена суданска муха. Използвайки това знание и известна сума първоначален капитал, млад и предприемчив англичанин и “съдружничката” му се хвърлят да изнасилват серийно великите личности на века с идеята да направят като следствие няколко куфара с пари. Идеята е представена като дребна измама, подплатена с “щастие за всички даром и нека никой не бъде забравен”. Предполагам повечето читатели охотно се съгласяват и се подхилкват доволно докато четат съвсем натуралната далска представа колко точно мъжествени са били великите личности на 1919та. Затова пак ще обърна внимание, че не е задължително нещата да изглеждат страшно оригинални и забавни по този начин само защото след пенсия и на Роалд люлякът му е замирисал.

Опитах се да отделя интересен цитат, който да може да бъде разказан на глас в смесена компания, но не успях. Просто няма такива.

Остава ми само да се надявам, че поне в детските му книжки темата няма да е толкова преекспонирана. Мен като не щя, дано поне дечицата да е пожалил.:)

6 коментара:

almaak каза...

напомни ми за един епизод на "Приятели", в който Фийби отиде на среща с един пич, чията професия беше да пише erotic novels... for children ;-)

Стоян Христов каза...

Това беше по-скоро като Coupling, дотолкова беше ограничено в темите...:)

Анонимен каза...

споменаваш Coupling с лошо?!?!?!?! недоумявам.

Стоян Христов каза...

Не беше замислено за звучи лошо.:)

hazel каза...

Другите на Роалд Дал не са такива:)
Беше забавно, какво. "No sex please, we're English" е нож с две остриета:)

Имаше и български цар споменат май.

Стоян Христов каза...

Имаше, Борис ІІІ, на няколко пъти даже.

За забавно, забавно беше. За един следобед я прочетох, ама ако знаех за какво се разказва, не вярвам, че дори бих я започнал.:):)