сряда, януари 20, 2016

Никога не се предавайте - Уинстън Чърчил

Не лоши и предимно весели цитати от речи, разговори, обръщения и други изяви на колоритния държавник. Различното спрямо предишната книга с анекдоти на Чърчил е, че тази книжка е двуезична и можете да прочетете в оригинал какви ги е ръсил сър Уинстън. Някои от лафовете са вече световноизвестни, други ги срещах за пръв път, но всички бяха на ниво и са чудесно четиво. Някои дори си ги отбелязах за цитиране при срещи с неподготвени политически опоненти.:)

Никога не се предавайте – никога, никога, никога, никога; нито за големи, нито за малки неща; нито за значими, нито за незначителни; никога не се предавайте, освен на убежденията си за чест и здрав разум. Никога не отстъпвайте пред силата; никога не отстъпвайте пред очевидно превъзхождащия ви противник.
***
Присъщият порок на капитализма е неравното разпределяне на благата; присъщата добродетел на социализма е равното поделяне на нищетата.
***
Няма голям смисъл в това да се увеличава наказанието за двубрачие. Двуженецът има две тъщи и това е достатъчно наказание.
***
Фанатикът е човек, който не може да промени възгледите си и отказва да смени темата.
***
Най-бляскавото ми постижение беше, когато убедих съпругата си да се омъжи за мен.

Няма коментари: