понеделник, октомври 13, 2014

Телефонните разговори – Джони Пенков

Лицето Джони Пенков е познато на мнозина ценители на хумора от преддемократичната епоха къде от филми, къде покрай шоуто на Тодор Колев и писанията на Радой Ралин, а и от много други места. С нотка на критичен за соц-реалността хумор в тези три пакета можете да изслушате митичните му Телефонни разговори. Те представляват 14 смешни истории, които до скоро са разпространявани апокрифно, а сега вече също като мен можете да ги свалите напълно безплатно от книжарницата за аудиобуци, наречена Аудио книги.

За какво става въпрос.

През 1960та Джони и негови приятелчета по неведоми пътища се сдобили с магнетофон марка Телефункен и като видни безделници и зевзеци, взели та го вързали към телефона и почнали да се обаждат на разни непознати хора и да ги записват. Сега изглежда недопустимо и дори подсъдно, ще те нарекат телефонен терорист и какво ли още не, обаче тогава явно е минавало. В разговорите с непознатите Джони се представя за какъв ли не, но обикновено леко простоват и наивен, и ги лъже за каквото се сети, само смях да пада.

Историите са разделени в отделни файлове като началото или краят им са разкрасени с парченца от пропагандни песни, лозунги и други такива щуротии от ефира на националните радио и телевизия, които показват духа на епохата и слушани сега разсмиват още повече.

Любими ми станаха „Върнете ми сакото“, „Продуцент от  класа“, „Забранените шарани“, „Колетчето с оливията“, „Квартирни проблеми“...

Ако решите да се позабавлявате, в трите пакета ще намерите съответно:

1. Времената
2. Върнете ми сакото
3. Продуцент от класа
4. Любовна история
5. Забранени шарани

1. Колетчето с оливията
2. Съседи
3. Мюзикфест Горубляне
4. Виртуалната Стефка
5. Колониална история

1. Кастинг по социалистически
2. Квартирни проблеми
3. Номенклатурата музицира
4. Флирт
5. Деликатна гинекология


Приятно слушане!:)

Няма коментари: