четвъртък, април 07, 2016

Търсене на съкровища с модерна електроника – Джони ван Норден

Тази книга е изключително странна. Моят екземпляр няма корица, модерната й електроника е остаряла с 20-30 години, а авторът се подписва с псевдоним, защото дейността му не е от най-законните... Въпреки всичко е интересно да се прочете (мерси, Васко!), защото разпалва онази приключенска искра, която е карала всеки в младежките си години да мечтае как търси и намира заровени древни съкровища. Или годежни пръстени с диамант. Или поне стотинки по плажа. :)

Електронното устройство на различните модели металотърсачи мен изобщо не ме вълнува и затова приятната част от четенето за мен беше само в резултатите от търсенето. Какви интересни неща е намирал авторът, къде, как... Със сигурност по света има много места, където днешната цивилизация се е застъпила с много други преди нея и подобна техника би разкрила интересни предмети от живота на предишните наематели. Защото на фона на мащаба на историята на човешката цивилизация, обитаването ни на днешна България си е точно това. Днес ни има, утре ни няма и след време други ще живеят след нас по тия места и ще се чудят дали не сме си забравили нещо, преди да си тръгнем.

2 коментара:

Gamemorph каза...

На днешният индивид, живеещ в градове и интернет, идеята за търсене на сакровища, е колкото вълнуваща, толкова и непосилна :)

almaak каза...

@Gamemorph Зависи как е осъществена идеята :) Има варианти да се направи така, че отново да стане привлекателна.