четвъртък, ноември 22, 2012

ХЕЙЛО – Падането на Рийч – Ерик Нюланд

Ерик Нюланд (не озъбения, другия) е писател, който работи за Майкрософт и пише книги по техни хитови игри. Това може да звучи евтино, продажно или с ниско качество. Как може човек да Твори по поръчка, на заплата и то при най-големите злодеи на света? Та нали писането на вдъхновяваща фантастика почива единствено на божествената искра, която озарява малцина щастливци? Е, нищо подобно. Човекът си е написал първокласен екшън-роман, който увлича и създава интрига. Приключения, военни операции, тактики, извънземни раси и техните нашествия, опасности, футуристични оръжия. Присъствие на жени = 0, освен ако не са по-бързи и по-смъртоносни от мъжете. 

Книгата разказва главно за Спартанците – елитен отряд от подобрени с импланти войници, които нямат аналог в човешката история. Създаване на отряда, тренировки и първи намеси в конфликта с новопоявилата се извънземна заплаха – Съглашението. Отблизо проследяваме съдбата на командира на отряда на Спартанците – Джон-117, който в едноименните игри е по-известен като Master Chief. Хронологически това е първата книга от вселената на Хейло и всъщност до загадъчните структури със същото име стигаме буквално в последните страници и дори не научаваме за епохалното значение на находката.

И вие, хората от филмовата индустрия, които редовно четете тук, да знаете, че толкова години долни лъжи, че най-накрая ще направите филм по Хейло 3, стигат. То Хейло 4 излезе тоя ноември, а ние още филма си чакаме... Ще ни останат май само онези велики трейлъри с дядките. Могъщи!

пп
Между 1 000 000 и 2 000 000 благодарности на the young padawan, който ме снабди с книгата, на която се канех от толкова много време.

2 коментара:

Стоян Христов каза...

"Мразеше да пътува с космически кораби. Тревожеше го липсата на контрол."

Анонимен каза...

КОЛКО СИ ПРАВ ПРИЯТЕЛЮ ЕБАТИ ИДИОТИТЕ АЛЧНИ НАРОДА ИСКА ТОЯ ФИЛМ ОТ СУМА ТИ ВРЕМЕ А ТЕЗ ГЪЗОВЕ МИСЛЯТ САМ СА ПОРТФЕИЛИТЕ СИ ЕЙ АЛАНКОЛУВЦИ ВИЕ ТЕЗ ФИЛМИ НЕ ГИ ЛИ ПРАВИТЕ ЗА ДА ДОСТАВЯТЕ РАДОСТ НА ХОРАТА БЕ ЕГОИСТИ .С ЕГОИСТИ