неделя, ноември 24, 2013

Голямото приключение на малкото таласъмче - Никола Райков


Пригответе се за едно голямо приключенско четене с най-малките, защото това е тъкмо Книгата Игра за Деца. Ако си спомняте книгите-игри за по-големите от фентъзи или спортните теми, се сещате, че читателят сам избира как да продължи историята. А тук разполагате с близо 100 начина да прочетете книгата и 20 възможни края!!!

Имайте предвид, че книгата ще се хареса на най-малките читатели и слушатели (3+), за които книгата ще изобилства от смешки и страшки. 

“Таласъмчето се разшета из дупката, в която живееше, заподрежда, ряза, чука, готви и приготви багаж за приключението. Взе си торбичката и в нея сложи едно гребенче, омагьосан ключ, парче стар хляб, въже и една ръждива стотинка. Това щеше да бъде едно невероятно приключение, каквито само приключенията могат да бъдат!”

Покрай приключенията на Таласъмчо, ще имате имате възможност да научите или да преговорите посоките:

„А пътеката се разделяше наляво и надясно, макар че Таласъмчо не знаеше кое е ляво и кое е дясно. И щеше ли лявото да е ляво, ако няма дясно, а дясното дясно, ако няма ляво?“

Да проверите докъде сте с броенето:

„Осем беше най, ама най-голямото число, за което Таласъмчо беше чувал.“

А също и да задълбочите някои моменти от домашното възпитание, включващи внимание и грижа за възрастните хора:

„Мечо си е загубил очилата, а без тях не вижда. Някой трябва да му ги занесе, защото Мечо е стар и не може да дойде. А куриерът Костенурчо е на море.“

И как то написах по-горе, това са само малка част, от възможностите, които книгата-игра предлага.

Илюстрациите не мога да отмина без коментар, защото детска книжка без картинки е като гащи без джобове и къщи без дворове. Тук екип от художници са се потрудили, така че илюстрациите са се получили много симпатични и чудесно подхождат на приказката.

Ако още не сте написали писмата до онзи старец, побързайте. В случай, че са изпратени вече, винаги ще се намери място под елхата за една приключенска книга-игра.
Повече за автора и как можете да си набавите книгата – тук.

1 коментар:

Никола каза...

А ако наистина още не сте писали на онзи старец, Ви представяме коледния си пакет!

http://prikazka-igra.com/koleda.html