понеделник, октомври 12, 2015

Законът на Устър - П. Г. Удхаус

Кога най-сетне ще се отуча да правя благородни жестове?

Най-просто казано това е историята за кравешката сметаниера. Тук Бърти беше несправедливо набеден за крадец на куфари, чадъри и старо сребро, като, разбира се, не беше виновен за нито едно от тях. Беше заплашен още от пореден годеж, опита се да помогне на старо приятелче, на любимата леля и на кого ли още не, като неизбежният хепиенд отново беше осигурен от Джийвс.

Главни герои: Бърти, Джийвс, Маделин Басет (онази лигла с цветчетата, феите и другите глупости), татко Басет (когото познаваме от преди, когато глоби Бърти 5 лири за кражба на полицейски шлем), гласовитата леля Далия, калпавата братовчедка Стифи, начинаещият диктатор Родерик Споук, смотан курат и полицай на име Оутс. А, и Гъси Финк-Нотъл, когото лелята винаги нарича небрежно Джин-Ботъл. Можете да не се съмнявате, че в един момент полицаят остава без шлем.:)

Изводи: Винаги знайте за противника си някоя тайна повече, отколкото той знае за вас. И в изнудването е важна последната ръка...

Силна и укрепваща здравето доза най-висококачествен Удхаус. Да се прилага често и безразборно. Прави света съществено по-ведър.

Няма коментари: