вторник, април 07, 2020

Приятна вечер - Джеймс Хадли Чейс

Приятна история отново от слънчевото крайбрежие на Флорида, където в най-луксозния хотел на света (тогава Дубай още не е изобретен) освен скучаещи богаташки съпруги с диаманти за милиони, се срещат и няколкото сюжетни линии. Опитни крадци на скъпоценности замислят дързък обир, кубински голтаци също се канят да отхапят скромно късче за себе си, обречен баща търси как да осигури няколко години живот на детето си, а детектив Сам Лепски трябва да се справя едва ли не сам с всичко това. 

Скучното ежедневие на Лепски да пие уиски Къти Сарк на аванта и да прави служебни проверки на клуб "Монокини", където според сигнал служителките били без монокини, е нарушено от неочаквана престрелка в съседен блок. Той се намесва спонтанно и решително, в резултат на което му се струпват 1,5 трупа, разследване, странно мълчалива кубинска диаспора и сума други грижи. Жена му продължава все така трудно и рядко да готви.

Хареса ми, че беше даден равен шанс на всички участници в състезанието за домогване до нещо чуждо, съответно и резултатите бяха удовлетворителни.

Забавен момент беше, че кантората на нелегалната агенция за подбор на кадри за нуждите на подземния свят се криеше зад официална табела "Международно обединение на кръжоците тълкуващи Библията".:)

- Ти гледаш ли телевизия?
- Горе-долу, не много често. Според мен телевизията е тъпо нещо.

2 коментара:

Анонимен каза...

Хората все повече ще копнеем за благи и топли гласове, но...
Две аудио книги на Джеймс Хадли Чейс за шест дни...
Това не е лечение или прогрес – внимавай да не се превърне в коктейлна зависимост.

Стоян Христов каза...

Хаха, благодаря за внимателния намек! С удоволствие бих продължил да злоупотребявам с автора, но за съжаление това беше последната негова аудиокнига, която имах. Карантините не са това, което са.